mumin-afs

Mumin på Allt för Sjön

I år är det 75 år sedan Tove Jansson skrev sina första Mumin-berättelser. Havet spelar en central roll både i Mumin-berättelserna och för Tove Janssons skapande i stort. Därför vill Moomin Characters fira jubileumsåret med en kampanj för att rena Östersjön.

Målet med kampanjen #VÅRTHAV är att samla in 10 miljoner kronor till John Nurminens Stiftelses arbete för att skydda Östersjön och bevara dess värdefulla arv.

Välkomna till Mumins monter (B06:10) på Allt för sjön – här kommer du finna information om kampanjen #VÅRTHAV och tips på hur du själv kan vara med att bidra till ett renare hav. 

Hjälp Mumin skydda #VÅRTHAV
På seminariet ”Hjälp Mumin skydda #VÅRTHAV” kommer Mumin tillsammans med John Nurminens stiftelse diskutera olika synpunkter på läget i Östersjön, berätta allt om kampanjen #VÅRTHAV och John Nurminens arbete för att rädda Östersjön – ett av världens mest förorenade hav.

Träffa Mumin och Lilla My! 
På Marina scenen, även den i hall B, kan du under helgdagarna kunna ta del av Mumin, Lilla My & havet, en minishow där Mumintrollets och Lilla Mys stora kärlek till havet garanterat smittar av sig på både liten och stor. 

Det kommer även finnas Muminsagostunder och kramstund efteråt med Mumin och lilla My på Barnskoj-ytan.

John Nurminens Stiftelse – skydd av Östersjön och kulturgärningar
Syftet för John Nurminens Stiftelse, som grundades 1992, är att rädda Östersjön och dess
kulturarv för kommande generationer. Stiftelsen har belönats för sin kunskapsförmedling och produktion av havsrelaterad kulturinformation. 

I stiftelsens projekt Ett rent Östersjön förbättras Östersjöns tillstånd med konkreta åtgärder som minskar belastningen på havet och miljöriskerna. Arbetet styrs av mätbara resultat och effekter.

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!