AFS Awards

Nu lyfter Allt för sjön utveckling och innovationer

Allt för sjön Awards 2024

Inom båtbranschen pågår en dynamisk utveckling, med ständig innovation och framsteg. Vi på Allt för sjön vill lyfta fram och hedra företag och organisationer som driver branschen framåt genom sina produkter och tjänster.


Vad är Allt för sjön Awards?

Allt för sjön Awards är ett tillfälle att hylla och uppmärksamma företag och organisationer som driver båtbranschen framåt med sina innovativa produkter och tjänster. Om du är en besökare och ser en produkt eller tjänst som fångar ditt intresse och bidrar till att utveckla båtlivet, tveka inte att berätta för oss.

Kom och delta i Allt för sjön Awards och låt dig inspireras av det bästa inom båtbranschen!

Vår jury består av:

Lars-Åke Redéen
Chefredaktör, Båtliv

Anna Sandgren
Journalist, båttestare och utbildare, Swedemarine

Anna-Lena Elled
Grundare och redaktör, Search Magazine

 

 
 

VINNARE - ALLT FÖR SJÖN AWARDS 2024

ÅRETS BÅTNYHET
Arcona 50 från Arcona Yachts

Juryns motivering:

Acrona 50 utstrålar inte bara kraft och elegans vid bryggan, hon bjuder också på en anmärkningsvärd seglingsupplevelse. Båten är stabil samt extremt lätt att hantera och seglar utan ansträngning med hög prestanda. Det är en lyxig curiser med smarta lösningar både på och under däck som utmärker sig i marknadssegmentet med extremt hög konkurrens.

ÅRETS INNOVATION
ECO-Jet från E-Watercraft

Juryns motivering:
Med eldrivna ECO-Jet visar svensk E-Watercraft vägen för framtidens vattenskotrar. En ultralätt vattenskoter med en vikt på bara 40 kilo (+ 25 kg batteri), som kan bäras av två personer är billig att köra, driftsäker och dessutom till ett humant pris.

ÅRETS TILLBEHÖRSNYHET
Alpha Performance från Raymarine

Juryns motivering:
Raymarine Alpha displayer innebär en ny prestandanivå för instrument i familje- och kappseglingsbåtar. De ljusstarka och flexibla skärmarna ger snabb avläsning även på avstånd och är bra för montering på masten eller i en instrumentpanel.

ÅRETS HÅLLBARA PRODUKT

Zparq Z10 från Zparq

Juryns motivering:

Det svenska startupföretaget Zparq har utvecklat världens mest kompakta elutombordare för mindre båtar och jollar. Zparqs unika kylningsteknik gör att det trots ett kompakt format går att få ut överraskande hög effekt i motorn. En vinst för miljön – och för den som är trött på att släpa runt på tunga utombordare.