peter forsberg allt for sjon

Peter ”Foppa” Forsberg om båtliv: "Det viktigaste för mig är att det är bekvämt och skönt"

Peter ”Foppa” Forsberg älskar båtlivet tillsammans med familjen, men det är ett relativt nytt intresse för hockeylegendaren. Det blommade ut först när han blev delägare i Anytec som han numera när helägare av, liksom systerföretaget Ockelbo. Självklart kommer Peter till Allt För Sjön för att visa upp företagens senaste modeller.

– Jag tycker Allt För Sjön är bra uppstyrt, med bra varumärken, och det är kul att se alla nyheter som presenteras. Eftersom jag är ägare till både Anytec och Ockelbo så det är klart jag hänger med i vad som händer, speciellt kanske inom området aluminiumbåtar. Det har ju gått lite upp och ner genom åren, men nu har vi landat och kan koncentrera oss på att göra riktigt bra båtar. Lättskötta, lättkörda, rejäla och pålitliga. Vi tycker förstås att det är vi som har de coolaste och bästa aluminiumbåtarna, och att våra konkurrenter kopierar oss, ha ha.

 

Kommer ni att presentera några nyheter på Allt För Sjön?

– Ja, våra nya modeller A23 och A27, som jag är mycket nöjd med. Jag vill även flagga för nya Ockelbo B21 CAB, Ockelbos första hyttbåt, som fått ett mycket positivt bemötande och som vi verkligen tror på. Vi har finslipat på många detaljer, bland annat optimerat utrymmet inne i kabinen där det nu finns fler sittplatser än tidigare.

 

När föddes ditt båtintresse?

– Som yngre var jag varken speciellt båt-eller bilintresserade, utan en ren sportnörd. Mitt båtintresse har kommit på äldre dar, och på sätt och vis kan man väl säga att det föddes när jag köpte in mig i Anytec 2009. Vi hade visserligen en liten motorbåt i familjen när jag var liten, och jag seglade även optimistjolle någon sommar när jag var liten och medlem i ÖSS, Örnsköldsviks Segelsällskap. Men i och med engagemanget i mina båtföretag har mitt båtintresse vuxit och jag har haft en lång rad modeller, bland annat 622 SPD, 750 SPD, 860 SPD, 747 CAB, och just nu en 1221 SPD som är vår största modell och Anytecs flaggskepp. Maxfarten är lite över 70 knop, men jag har inte kört den så snabbt. Än. Har kanske kommit upp i 60…

 

Tycker du det är kul att köra snabbt?

– Egentligen är jag inte någon fartälskare, hög fart är inget måste för mig. Jag kommer ihåg när jag testade en Audi A8 på en Formel 1-bana i Belgien; jag blev mest åksjuk och tyckte inte alls det var sådär ”wow”. För mig är det viktigaste att det är bekvämt och skönt.

 

Vad gör du när du är ute med båten?

– Här i Stockholm har vi kört runt en del i skärgården, bland annat till Sandhamn, och så har vi besökt min fru Nicoles familj i Furusund. Men vi har också tagit upp den till Ö-vik. I sommar blir det nog ännu mer båt eftersom mina barn blivit lite äldre och lättare att ta med. Min äldste son Lennox, sex år, brukar sitta bredvid mig när jag kör; han tycker det är jättekul att vara på sjön! De två minsta: Lily, tre år och Diego, ett år, får någon fortfarande hålla i medan vi kör.

 

Du tycker inte att det när nervöst att ta med barnen på sjön?

– Nej, och de har ju flytväst. Jag tycker det är härligt att vara ute på sjön med familjen, det är en frihetskänsla. Fast det är klart att barnen blir lite rastlösa ibland när de inte kan springa omkring.

 

Vad är det som är så härligt med båtliv?

– Det är just den där frihetskänslan, och vi har ju så fantastisk natur i Sverige! Alla vackra öar och kåkar man åker förbi. Och solnedgångarna… Det är som bekant inte alltid perfekt båtväder i det här landet, men det är ju de där fina dagarna man minns en dag som denna när snön yr.

 

Är din fru lika förtjust i båtliv som du?

– Ja, jag tror nog vi är på samma nivå där. Det är ofta Nicole som propsar på att vi ska åka ut, och exempelvis ta en tur till Ulvön utanför Ö-vik som är ett av våra favoritutflyktsmål. En riktig idyll med sina fiskebodar, och med ett superfint hotell med en pool barnen kan bada i. Ännu så länge sover vi inte över i båten, då hade man väl inte fått en blund i ögonen, ha ha. Det får vänta tills barnen blir lite större.

 

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!