Välkommen till Allt för sjön

Välkommen till Sveriges populäraste båtmässa 1-10 mars!

Roligast, nyttigast, effektivast och bäst på mässan…
Text: Anna Sandgren

Under Allt för sjön möts barn och vuxna, seglare, motorbåtsägare, skärgårdsfantaster och alla vi som gillar när det gungar under fötterna eller blåser friskt i håret. Årets mässa är större än någonsin och fyller hela tre hallar: en med båtar, en med tillbehör inklusive Classic Boat Show och en tillägnad vår storsatsning på vattensport, Water Park. Här har vi laddat med upplevelser för familjen och barnen.

Sugen på vattensport?
I Water Park-området väntar tre bassänger fyllda med aktiviteter för både stora och små barn. Utmana dig själv på wakeboard, lär av proffsen eller se dem uppträda. Segla radiostyrd båt eller testa den roliga trendsporten skimboard – och du glöm inte badkläderna!

Klart kidsen ska med
I år har vi samlat allt det roliga för barnen i B-Hallen. Här i nära anslutning till den stora bassängen i Water Park och all action som den erbjuder har vi skapat barnens eget område, Barnskoj, där man kan få prova småbåtar eller om man är lite större testa sin balans på olika slacklines. 

Under helgerna kan man också få hjälp att bli en riktig tiger av våra duktiga ansiktsmålare. Sen får man givetvis inte missa vår fina ballongvägg med vattentema som levereras av Coolevents.

Från båtdrömmar till verklighet
Hitta din första egna drömbåt eller den där nybörjarjollen som kanske blir startskottet på en livslång skärgårdskärlek. Givetvis hittar du mängder med nya segel- och motorbåtar, varav vissa har världspremiär, medan andra visas i Europa eller Sverige för första gången. Förra årets stora framgång med en egen segelbåtsbrygga är tillbaka och i år är det tydligt att flera anrika svenska båtvarv åter andas framtidstro. Här hittar du de senaste nyheterna, världsledande teknik och experter redo att dela med sig av sin kunskap.

Träffa vänner och njut tillsammans
Hur kul det än är att gå på mässa så sitter det ibland perfekt med en liten paus. Kanske för att reflektera över allt man sett, fira en bra affär eller bara språka en stund i goda vänners lag. Allt för sjön bjuder i år på flera vattenhål där du kan vila dina fötter en stund.

I A-Hallen hittar du tuffa Iron bar som sponsras av Järnbröderna och där öl från Solsidans bryggeri serveras. Cavaproducenten Freixinet står som förra året för Bubbel bar. Där serveras smårätter, alkoholfritt och andra bubbliga drycker. Vill du låta ögonen vila på gamla fina klassiker så rekommenderar vi Classic Bar & Café i C-Hallen, där kan du njuta av allt det som Classic Boat Show erbjuder.

I C-Hallen finns även Soltrucken, en mindre servering i anslutning till Marina scenen. Soltrucken håller öppet fredag - söndag och torsdag kväll.  Vår tillbehörshall är som vanligt välfylld och bjuder även på Classic Boat Show som i år är större än någonsin och vi har en fin utställning med Heleneborgs båtklubb som firar 100 år och som visar upp 21 av sina rariteter. Allt för sjön är den självklara mötesplatsen i Sverige och startskottet på säsongen.