Båtskroten.se

Vi finns i monter AG:01

Båtskroten:

Idag tar vi emot båtar från hela Sverige, från mindre båtar till brunna skepp, träbåtar, samt segelbåtar i glasfiber.

Tillsammans med SweBoat och Stena Recycling har vi byggt ett nationellt återvinningssystem för fritidsbåtar, Båtretur.

För oss är det viktigt att vare sig du bor i Umeå eller Malmö så ska vi kunna hjälpa dig att få din båt skrotad med största möjliga hänsyn till vår känsliga natur.


Fiskereturen:

Fiskeredskap som hamnar på fel ställen i haven och i vår natur är ett stort problem. En stor del av den plast som hamnar i våra hav och på våra stränder kommer tyvärr från fiskerelaterade källor. Detta måste ändras på.

Därför startade vi Fiskereturen. Det är en insamlingstjänst som erbjuder att ta emot uttjänta fiskeredskap som inte längre kan användas eller inte längre behövs för att sedan ta hand om dessa. Att förebyggande ta emot och ta hand om fiskeredskap tror vi är ett effektivt sätt att minimera risken för att dessa hamnar på fel ställen i vår natur och våra hav där de utgör ett hot mot miljön och djurlivet.


Sluta tanka havet:

Visste du att för varje liter du tankar, så tankas också vattnet med upp till 3 deciliter oförbränd bensin?! Det får förödande konsekvenser för djur- och naturliv i våra vattendrag.

Har du en tvåtaktsutombordare med förgasarteknik, det vill säga en motor som inte har direktinsprutning? Och har du bestämt dig för att sluta släppa ut gifter i vattnet?

Då kan du till exempel lämna in din motor för skrotning hos Båtretur. De ser till att materialet i motorn återvinns på ett miljömässigt korrekt sätt och att motorn inte säljs vidare eller blir reservdelar.

Hitta oss på kartan

Kontakt

Båtskroten.se

Muskö lugnet 12 148 95  Muskö Sverige