Arcona Yachts

Vi finns i monter A04:15

Tävlingssegla komfortabelt, cruisingsegla snabbt med Arcona Yachts. Etablerat i Sverige 1982, Arcona yachts är byggda för passionerade seglare och familjer som värdesätter prestanda, komfort och gediget hantverk. Arconas modellprogram består av sex performance cruisers från 34 fot till det nya flaggskeppet på 50 fot.

“Det är en fantastisk känsla när du sätter segel, börjar trimma och känner draget i båten. När hon börjar luta och accelerera, du känner balansen och vridstyvheten, det är oslagbart. Det är en båt i världsklass” - Torgny Jansson, grundare av Arcona Yachts AB
Arcona Yachts DNA bygger på en idé om en performance cruiser. När man ritar en renodlad tävlingsbåt, så behöver man inte bry sig om komforten ombord: fart är ditt enda fokus. Att rita en cruisingbåt är inte heller speciellt utmanande då komfort ligger i fokus och seglingsprestanda är sekundärt. Men, att designa en båt som är framgångsrik både på tävlingsbanan, samtidigt som den är bekväm och säker att semestersegla med familjen, det är en utmaning. En otroligt viktig grundsten är att våra båtar ska vara lätta. Ju lättare båt, desto snabbare seglar hon och desto bättre funktion kommer hon att ha.
Hitta oss på kartan

Kategorier

  • Segling

Produkter

Filmer

Kontakt

Arcona Yachts

Gustavsbergs hamn 134 40  Gustavsberg Sverige