Alukin

Vi finns i monter A42:02,A42:04

Filosofin för oss på Alukin har varit kristallklar från start. Visionen, att skapa hållbara båtar för proffs och människor som älskar skärgård, kust och hav styr varje litet moment i hela vårt arbete - från skiss till färdigt producerade båtar.

Vi bygger helsvetsade aluminiumbåtar för ett aktivt liv där upplevelsen och äventyret får stå i centrum och där frihet och ett gott samvete speglar känslan av att äga en båt.

Om Alukin
Vårt fokus är att göra det lätt och njutbart för aktiva användare att ha båt året om. Våra båtar kännetecknas av att alla detaljer i båtarna har en funktionell nytta – vi kallar det funktionell design!

Alukin aluminiumbåtar grundades av Peter och Maria Nikula i Roslagen, Sverige. Peter Nikula är den åländske båtkonstruktören med finskt påbrå, som skapar aluminiumbåtar genom funktionell design. Som vänner av enkelhet vände de på sitt efternamn Nikula och Alukin föddes. Båtproduktionen startades år 2008 i Roslagen och idag har Alukin produktion av aluminiumbåtar både i Sverige och i Finland.
På Alukin är vi stolta att från 2018 vara en del av Nimbus Group som innefattas av flera varumärken i olika segment av premiumbåtar. Varumärken inom Nimbus Group är idag Alukin, Aquador, Bella, Falcon, Flipper, Nimbus och Paragon. I koncernen ingår även återförsäljare med fullservicemarinor samt partners i Sverige och i övriga världen.

Varför aluminium
Styrka och hållbarhet är viktiga egenskaper när man bygger båtar för proffs och människor med högt ställda krav. Att materialet är aluminium och att båtarna är helsvetsade är därför ingen tillfällighet. Ur ett hållbarhetsperspektiv för miljön är aluminium också ett bra val, återvinningsbart till 100 procent. Aluminium är ett av de mest värdefulla materialen att återvinna och kan återvinnas till 100 procent utan att metallen förlorar någon av sina naturliga egenskaper. Det minskar inte bara våra avfallsmängder utan bidrar även till att spara energi för att exploatera och utvinna nya råvaror.
Hitta oss på kartan

 • Motorbåtar

 • ALUKIN C 750

  ALUKIN C 750. ALUKIN C 750 är en mångsidig hyttbåt som förenar nytta med nöje. Den har gott om förvaringsutrymmen i hytten samt på för- och akterdäck och med stuvfack längst fribordens insida längst hela båten. Det trygga akterdäcket gör det säkert att lägga till när man är själv i båten och relingen i midjehöjd skyddar effektivt mot att vågor slår in över aktern och letar sig in i hytten. Den är försedd med Alukins ljuddämpningskoncept, framtaget för att leverera komfort i toppklass.

 • ALUKIN SCR 850

  ALUKIN SCR 850. ALUKIN SCR 850 är aluminiumbåten som är framtagen för upplevelser under längre tid till sjöss.
  Kojplatserna i fören ger bekvämt utrymme för övernattning och i hytten kan man bädda upp mellan aktertofterna för övernattning för hela familjen. Ruffen är väl tilltagen i höjd med luft- och ljusinsläpp, dimmerbelysning och gott om stuvutrymmen. Interiören går i en stilren skandinavisk design. Den är försedd med Alukins ljuddämpningskoncept, framtaget för att leverera komfort i toppklass.

 • ALUKIN DP 650

  ALUKIN DP 650. NYHET! Alukins DP 650 är en bowrider som byggts med fokus på komfort, ergonomi och utrymme för både passagerare, förare och packning. Den nya designen har givit båten en ny sportig silhuett med förlängda sidorutor som ger skydd för alla passagerare. Som alla Alukins modeller har den en extrem styrka i ett helsvetsat skrov, rakt igenom i aluminium och med en konstruktion som tål de allra tuffaste miljöer. Utrustad med Alukins ljuddämpningskoncept, framtaget för att leverera komfort i toppklass.

 • ALUKIN CW 750

  ALUKIN CW 750. ALUKIN CW 750 är en helsvetsad arbetsbåt i aluminium med bogramp. Detta är båten som lämpar sig lika väl för arbete som för en aktiv fritid med många projekt i gång. Fördäcket är optimerat för last och bogrampen i fören gör det enkelt att lasta allt från byggmaterial till ATV och gräsklippare. Som alla Alukins modeller har den maximal styrka i ett helsvetsat skrov där hytt och skrov är svetsade i en enhet, rakt igenom i aluminium och med en konstruktion som tål de allra tuffaste miljöer.

 • ALUKIN SCR 950 WA

  ALUKIN SCR 950 WA. ALUKIN SCR 950 Walk Around är aluminiumbåten framtagen för den kräsne användaren med höga krav på komfort och funktionaliteter. Båten byggs endast på beställning via direktkontakt med konstruktör och tillverkare på Alukin Boats Sweden AB i Roslagen. Interiören går i en stilren skandinavisk design, skjutdörrar på båda sidor av hytten, panoramaglastak, WC och en bred kojplats i fören samt kojplatser för barnen i aktern. Utrustad med Alukins ljuddämpningskoncept, framtaget för komfort i toppklass.

Alukin

Gäddvägen 11 76141  Norrtälje Sverige