GLBG-Nordica-1

Laddsystem för elutombordare

Flexibelt laddsystem baserat på 28 watts ETFE solcellspaneler som får plats på båtens tofter, är 3 mm tjock och som du kan sitta eller gå på. MPPT-laddare som utnyttjar energin från solcellerna till max gör att du även i en mindre båt kan dimensionera batteri- och solcellssystemet efter krävande behov.

Installationen på båten är mycket enkel då allt som behövs kommer som en komplett sats. Man kan starta med en panel och sedan enkelt bygga ut upp till 5 paneler om man vill ladda batteriet snabbare. En panel ger 50 - 80 amperetimmar per vecka uppmätt i Varberg under sommarhalvåret och 5 paneler således 250 – 400 amperetimmar per vecka.

Solcellspanelen har måtten 277 x 540 x 3 mm och kan limmas eller skruvas på båtens tofter. Extra paneler parallellkopplas vilket innebär att om en panel tillfälligt är i skugga påverkar inte det elproduktionen hos dom andra panelerna. Panelerna kan även sättas på krökta ytor och passar därför även på större båtar.

Laddregulatorerna är av den avancerade MPPT typen för maximal elproduktion. Den ena laddaren har display och USB-uttag och behöver placeras väderskyddad men den andra laddaren är IP67 klassad.

För mer information se www.glbnordica-shop.se