Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Bushcraft

Smaka på verkligt genuint friluftsliv

En spännande nyhet på Explore är området med bushcraft där besökarna kommer att få smaka på verkligt genuint friluftsliv. Parken mellan Älvsjö station och Stockholmsmässan förvandlas för några dagar till en vildmarksoas där du kan koppla av med en kopp kokkaffe vid den öppna elden och lära dig ett och annat om vad bushcraft står för. Begreppet bushcraft är relativt nytt i Sverige, men samtidigt ett gammalt beprövat förhållningssätt till naturen vi har haft sedan urminnes tider.

Köp din biljett här »

     Man kan säga att bushcraft är ”back to basic”, ett samlingsbegrepp för ett mer rustikt frilufsande. Det handlar om hur man läser naturen, använder olika verktyg, hittar vatten, hanterar eld och mycket annat. Helt enkelt kunskaper att med enkla medel göra sig bekväm i naturen, förklarar Jonas Landolsi som är ansvarig för Bushcraft.

 

Till vardags driver Jonas tillsammans med sin fru Therese företaget Jonas Vildmark på Lieshyttans Herrgård i Bergslagen. De flyttade dit från Stockholm med sina barn för att komma närmare naturen och för att satsa helhjärtat på sitt företag. Jonas Vildmark erbjuder bland annat kurser i bushcraft och överlevnad, och en jägarexamen med bushcraft-inramning.

 

     Intresset för bushcraft ökar snabbt både i Sverige och övriga världen; jag tror det speglar ett behov av att komma närmare naturen och att söka våra rötter. Vårt mål med företaget är att folk ska ut i naturen och lära sig mer om både den och sig själva.

 

Bushcraft kommer att vara öppet under hela Explore, så är du nyfiken är du välkommen att komma ut i luften och ta del av vad Jonas Vildmark och de övriga bushcraft-relaterade företagen på plats har att erbjuda.

Läs mer om Explore Bushcraft här »