x-shore-allt-for-sjon

X Shore återvänder till Allt För Sjön med två eldrivna modeller

Förra året fick Allt För Sjön finbesök av entreprenören Konrad Bergströms X Shore och hans då nylanserade Eelex 6500. I år återvänder Konrad med två nya modeller som båda hade världspremiär på båtmässan i Düsseldorf i januari.

X Shore har gjort uppdateringar av sin åttametersbåt, Eelex 8000, som nu kommer med fler funktionella utrymmen och har gjorts lättare med en mer utbredd användning av kolfiber och kork. Man har även gått ned i pris för modellen, som idag kostar från 199,000 euro. 

X Shores båtar kan färdas upp till 100 nautiska mil i lägre hastigheter och med en elmotor med maxkapacitet på upp till 220 kW, uppges en toppfart på 40 knop. 

Eelex 8000 säljs utrustad med ett batteripack på 120 kWh och för den mindre modellen erbjuds ett batteri på 60 kWh.

- Sedan starten har vi haft med oss ett starkt community av X Shore-fans som stöttar vårt arbete och ger värdefull feedback. Målet har alltid varit att bli folkets båt. För att åstadkomma det måste vi självfallet vara lyhörda för vad just folket vill ha. Under året har vi sett en ökad efterfrågan på en mindre modell, så det är precis vad vi har tagit fram. Vår Eelex 8000 är framtagen som en rejälare praktisk båt som klarar tyngre last, längre transportsträckor och hårdare väder. Med Eelord 6000 har vi nu lyckats åstadkomma samma trygga körkänsla samtidigt som dess mindre storlek bjuder in till fritidsåkande och lek och dessutom har vi satt en lägre prislapp på denna än på våra större modeller, säger grundaren Konrad Bergström om Eelord 6000.

Eelex 8000 och Eelord 6000 finns båda tillgängliga för beställning sedan lanseringen i januari 2020 och kommer att levereras till kunder under 2021. För den som vill prova på en eldriven körupplevelse finns under våren 2020 även möjlighet att boka in en testkörning i Stockholm. 

Mer om X Shore
Bergström började fila på en idé om en elektrisk båt redan för tjugo år sedan och X Shore varumärkesskyddades 1996. Det visade sig dock snart att hans vision var före sin tid då varken teknik eller efterfrågan fanns tillgänglig och andra projekt fick gå före. 

X Shore grundades 2016 och sedan lanseringen av dess första generation båtar i januari förra året har intresset varit stort. X Shore’s hemsida har haft mer än 2,2 miljoner unika besökare och företaget har omskrivits i över 150 artiklar i media världen över. 

Idag har X Shore runt tjugo anställda och under 2020 ska man utöka teamet ytterligare.

- Sedan vi sist besökte Allt För Sjön har vi hunnit med en hel del, och det känns oerhört spännande att visa upp våra nya modeller under årets mässa. Många med mig har spenderat stora delar av sina liv i Sveriges skärgård och vuxit upp till sjöss. Det är nu viktigt att vi tar miljöfrågorna på allvar för att se till att även kommande generationer ska få ta del av de vattendrag vi älskar så högt. Redan förra året såg vi till vår stora glädje ett ökat intresse för elbåtar och vi tror på ännu större engagemang i år, säger Bergström.

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!