vad-ar-she-captain-allt-for-sjon

Vad är She Captain?

She Captain grundades 2017 och drivs som en ideell förening utan ekonomiskt vinstintresse och siktar på internationell expansion. Det kvinnliga nätverket är öppet för alla som vill se jämställdhet på sjön.

I Facebookgruppen (She Captain - Kvinnligt seglings- & motorbåtsnätverk) med 4400 medlemmar beskriver de sig såhär:

”She Captain är ett kvinnligt seglings- & motorbåtsnätverk för alla som vill ha inspiration, kunskap och pepp för ett aktivt liv på sjön! I She Captain är ALLA välkomna oavsett erfarenhets- och kunskapsnivå och vi erbjuder roliga och innehållsrika manöverövningar, kurser samt eskadrar i Sverige och utomlands!”

She Captain sätter ihop gemensamma turer med flertalet båtar, och antalet tilltar. Första året kom 30 personer, andra året 80 och sist kom 130 på eskadern i Stockholms skärgård. Tre ytterligare är planerade i Medelhavet. She Captain försöker matcha besättningar med rätt skeppare. En oerfaren skeppare får några kunniga matroser i båten och vice versa.

She Captain gör mer
She Captain verkar för att ladda fler kvinnor med kunskap och mod som gör dem friare i sitt önskade båtliv. De arrangerar eskaders, håller peppträffar, utbildningar och föreläsningar. De vill synliggöra de kvinnor som redan gör mycket för seglingen, för att inspirera fler till frihet på sjön. Det finns ett starkt driv i organisationen She Captain och grundaren Anna Mourou.
 
- På sjön är det i alldeles för stor utsträckning fortfarande männen som kör båten, lägger till, tänder grillen, köper prylarna och meckar. Och kvinnor tror i alldeles för stor utsträckning att allt det där är svårt, besvärligt eller tråkigt. Inget av det stämmer. Tänk vad skönt det är att helt gå upp i båtfix en dag eller två och hålla på med avslappnande kroppsarbete. Eller åka ut med kompisarna över helgen, säger Anna Mourou, grundare av She Captain.

Står på scen på Allt för sjön den 12 mars 2020
Anna Mourou kommer prata om She Captain och deras eskadrar, med fokus på de stundande i Medelhavet. Att det är roligt och enkelt att få en ”boost” och öva lite praktiska färdigheter. Oavsett om man är nybörjare eller rutinerad seglare. 

- Vi har så kul oavsett segling. Det är ett kul sätt att få en aktiv semester, där man kan resa helt själv och träffa så mycket roliga kvinnor, säger Anna.

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!