stockholmkajak-sup-kajak-batmassan

Stockholmkajak hjälper dig välja kajak

Stockholmkajak har haft kajakverksamhet sedan år 2000 och är idag Sveriges största kajakleverantör. Helene och Peter Sandström startade företaget och driver det fortfarande. Efter 20 år i kajakbranschen är paddling, i alla dess former, deras inriktning.

– Att paddla kajak är jättehärligt. Man kommer nära naturen och det är dessutom jättebra träning. Ett tips för den som ska köpa något att paddla i är att fundera på hur och var du vill paddla. Härifrån går det snabbt att bestämma vilken kajak som passar dig bäst, säger Peter. 

Hos Stockholmkajak får du hjälp att välja rätt
Hos Stockholmkajak hittar du modeller i plast och glasfiber för alla ändamål. Den mest populära kajaken är den klassiska Seabird Expedition, en havs- och turkajak. StockholmKajak har alla sina kajakmodeller tillgängliga i butiken så att du kan provsitta dem på plats. 

Utöver försäljning av kajaker och tillbehör erbjuder Stockholmkajak också ett brett utbud av kurser för att hjälpa alla igång med sin paddling. Peter berättar att kurserna är både för nybörjare och mer erfarna paddlare som vill ta sin paddling till nästa nivå. 


SUP-brädor och Luftkajaker
SUP står för Stand Up Paddle Boarding och är en brädsport där man står på brädan och paddlar med en enbladig paddel. Stockholmkajak började med SUP-verksamhet 2010. Därmed var de bland de första i Sverige och jobbar idag med försäljning, paddling, kurser, event och uthyrning.  

– SUP är en jätterolig sport som alla kan lära sig. Det är dessutom jättebra träning för hela kroppen, säger Peter.

Utöver vanliga plast- och glasfiberkajaker säljer Stockholmkajak även luftkajaker. Peter berättar att det är en otroligt smidig produkt som man enkelt kan ta med sig i båten, i husbilen eller på flyget. Kajaken kommer i en väska och pumpas upp på fem minuter.

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!