Sunstream allt for sjon

Slipp påväxt och bottenmålning

Slipp påväxt och bottenmålning och gör samtidigt en insats för miljön. Allt fler kommuner i Sverige ställer krav på båtklubbar och båtägare att båtarna skall vara fria från giftiga bottenfärger.

De miljövänliga alternativ som finns är ofta inte tillräckligt effektiva för att hålla båtbotten ren från havstulpaner och påväxt under en hel säsong. Bara några få havstulpaner på skrov eller drev gör att båten går långsammare och förbrukar mer bränsle.

Företaget Sunstream Boatlifts Nordic säljer miljövänliga och självförsörjande båtlyftar. Genom att förvara båten på båtlyft undviks påväxt och behovet av bottenfärg. Bolaget har funnits sedan 2004 och är verksamma i Sverige, Norge och Finland. 

De erbjuder bottenstående och flytande båtlyftar gjorda för vårt nordiska klimat. De är tysta, snabba och driftsäkra. Designade för att förenkla båtägandet året runt. 

Miljövänliga och självförsörjande
Alla Sunstreams båtlyftar drivs med hjälp av hydraulik. Kraftiga hydraulcylindrar som i sin tur drivs av en hydraulpump. Ingen el behövs för att driva pumpen, den är så energieffektiv att det räcker med ett 12 volts batteri som laddas genom solceller. 

Istället för hydraulolja i systemet används en speciell hydraulvätska som är biologiskt nedbrytbar och godkänd för bruk i dricksvatten. På så sätt minimeras påverkan på den marina miljön i händelse av läckage. 

Enkel att använda – även för oerfarna båtförare
Genom att alltid använda båtlyften undviks påväxt helt och hållet. Därför är produkterna designade med användaren i fokus. Det ska vara enkelt att använda båten och båtlyften.

Med hjälp av en fjärrkontroll styrs lyften upp eller ned. Och lyften hjälper till att styra in båten på rätt plats när den skall hissas upp. Förutom att undvika påväxt finns en mängd andra fördelar med båtlyft. Båten kan exempelvis vinterförvaras på båtlyften och på det sättet undviks dyra varvskostnader.

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!