skipperi-sverigepremiar

Skipperi sjösätter konceptet City Boats i Stockholm

2019 lanserade Skipperi en ny tjänst i Helsingfors, där man genom ett abonnemang med en fast månadsavgift får tillgång till nya Yamarin Cross båtar. 2020 lanseras tjänsten i Stockholm samtidigt som man i Finland skalar upp till ungefär 80 båtar i över 20 hamnar.

- City Boats konceptet blev snabbt populärt i Helsingfors och vi blev jätteglada att se att kunderna uppskattade tjänsten, 9 av 10 skulle rekommendera den till sina vänner. I år lanserar vi tjänsten i Stockholm och vi kommer börja med 30 båtar som kommer vara placerade i cirka 6 hamnar på mälarsidan och saltsjösidan, säger Axel Nordman, Sverigechef.

Som medlem kan man boka båtarna via tjänsten och checka-in och checka-ut båtarna digitalt. Utöver att man kan ha två aktiva bokningar åt gången finns ingen begränsning i antal bokningar som får göras.

Abonnemanget har två nivåer beroende på om man vill använda båtarna på vardagar alternativt även under helger. Abonnemanget kostar 1699kr respektive 2699kr/månad och tecknas för en säsong som är maj till och med oktober. 

- Jag tror att många båtintresserade efterfrågar smidigare och mer hållbara alternativ till ägande. För dem är City Boats ett enklare sätt att komma ut på sjön. Vi kommer att ställa ut på Allt för sjön med en av båtarna från flottan och det ska bli extra kul att kunna erbjuda båtfolket något helt nytt, säger Axel.

Att dela båt istället för att köpa är i sig ett smartare val för miljön, men utöver detta skänker Skipperi 1% av intäkterna och 50kr för varje ny City Boats medlem till stiftelsen Ett Rent Östersjön och Vårt Hav-kampanjen. 

Mer om Skipperi
Skipperi arbetar långsiktigt för att utveckla enkla och hållbara tjänster som gör båtlivet tillgängligt för fler. Båtföretaget grundades 2017 av Kristian och Anna-Leena Raij efter att de försökt hyra ut sin segelbåt hemma i Finland. 

De upplevde att det inte fanns tillräckligt bra alternativ och bestämde sig för att utveckla ett på egen hand. Skipperis grundkoncept där båtägare hyr ut sina båtar via en digital plattform är en del av den starkt växande trenden kring delningsekonomi.

På Skipperis plattform finns det idag över 700 båtar och nästan 6000 dagar på sjön har bokats hittills. För att använda tjänsten skapar man enkelt ett konto på www.skipperi.se.

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!