restaurangtips-i-skargarden

Restauranger i Stockholms Skärgård

Vår skärgård bjuder på mer än vackra kobbar och ett rikt fågelliv, den är även fylld av gastronomiska upplevelser. Här har vi listat några av skärgårdens alla restauranger som ni inte får missa i sommar.

1. Smådalarö Gård och Krog
Smådalarö Krog är brasseriet och bränneriet där skärgården möter stan och klassiska brasserirätter möter tydliga smaker från havet. Missa inte att prova deras eget veteöl med smaker av grape och citrus.

2. Furusunds Värdshus
I ett 200 år gammalt hus i norra skärgården ligger denna riktiga pärla, där du kan äta både frukost, lunch och middag i direktanslutning till vår vackra skärgård. Varför inte kombinera med en natt i något av hotellets fantastiska rum?

3. Fjäderholmarnas Krog
Endast 25 minuter med båt från Stockholm City ligger klassikern Fjäderholmarna med sin lika klassiska krog. Här serveras säsongens bästa råvaror tillsammans med det allra godaste från havet, alltid med en fantastisk vy. Från och med 2018 är krogen kontantfri, så glöm inte kortet hemma!

4. Grinda Wärdshus
Grinda är ett av Stockholms skärgårds mest välbesökta utflyktsmål. Med lummiga skogar, varma klippor och öppna landskap får man allt i ett. Mellan baden kan du även avnjuta en förstklassig måltid med klassiska svenska smaker på Grinda Wärdshus.

5. Djurönäset
Djurönäset är en klassisk tillflyktsort för den som vill spendera en weekend med spa, lugn och god mat. Restaurangerna bjuder på klassisk svensk matlagning med nutida inslag och bästa läge för värmande kvällssol.

6. Bockholmen
I en charmig gammal grosshandlarvilla i Stockholms innerskärgård ligger Bockholmens restaurang där man kan ta del av både sommarbrunch och utsökt à la carte. Under sommaren öppnar de även upp Kärleksbaren vid vattenbrynet, där man kan äta grillat och dricka somriga drinkar när vädret tillåter.

7. Vaxholms Bed & Breakfast
Är ni ett större sällskap som vill avnjuta en lite annorlunda middag? På Vaxholms Bed & Breakfast finns Växthuset där sällskap om 10-16 personer kan ta del av en privat hemma-hos-måltid med värme och närhet i ett faktiskt växthus. Precis som hemma, men utan att behöva laga maten eller ta hand om disken.

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!