allt-for-sjon-poker-run

Poker Run på Allt för sjön

Poker Run-båtar är ett bestående inslag på Allt för sjön. Du kan alltid se några riktigt fina båtar på mässan. Dessa cigarettbåtar är för de båtälskare som är intresserade av det allra snabbaste i båtväg.

Poker Run hålls i lite olika former och tävlingen, som egentligen inte är en tävling kommer från USA. Det handlar alltså inte om att följa en bana och ha snabbast tid utan det handlar om att umgås. Tävlingsmomentet är enligt tradition något som utförs med hjälp av en kortlek och vinnaren vinner ett hemligt pris. Tävlingen har alltså inget med själva båtlivet att göra.

Det förekommer en Poker Run på sjön Runn mellan Falun och Borlänge i Dalarna som hölls första gången 2006. Tävlingen här började arrangeras av Dalecarlia Power Boat i januari 2008. Till denna tävling kommer ett 60-tal båtar utöver de som tittar på.

Poker Run Smedjebacken började 2012 med ungefär 15 båtar och som mest har det varit 80 båtar till start. För att komma dit kan du ta båten via Strömsholms kanal och dess 26 slussar. Förr gick det stora pråmar på kanalen. Nu är trakten mer känd för Poker Runs som lockar båtar från hela Europa. Många som bor i närheten upprörs av farten och Poker Run är något som diskuteras flitigt i Dalarna.

Den lilla byn Smedjebacken på ca 7000 invånare får under vecka 33 en publik på över 10 000 personer som kommer dit för att se alla fartvidunder. Flera av de allra snabbaste båtarna hittar du alltid på Allt för sjön.

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!