Kasta loss med Allt för sjön!

Kasta loss! Kom igång med båtlivet

Båtliv är upplevelser, gemenskap, upptäckarglädje – och bitvis även utmaningar. Idag satsar branschen stort för att få fler att kasta loss genom nya hjälpmedel, utbudet av utbildningar växer och priserna på begagnade båtar är låga. Dessutom bor vi i ett land där närheten till vatten och båtliv är i det närmaste unikt. Häng med du också!

Möjligheterna att båtlivet är enorma oavsett om du gör det i en roddbåt, kanot, jolle, på en bräda eller i större segel- och motorbåtar. Det viktigaste är att du vågar ta steget att kasta loss och att du kommer ut. Idag är båtlivet en frihet som lockar mer än 1,5 miljoner svenskar. Om vi räknar in alla vikar, uddar och öar har vi i Sverige en strandremsa på hela 8 000 kilometer.

Dessutom har vi 95 000 farbara sjöar och 1 000 kilometer kanaler i vårt land. Lägg här till alla farvatten utomlands och den rika flora av charterbolag som gärna står till tjänst för att få dig att mönstra på. Arenor att utöva båtsport på finns det med andra ord gott om. Dessutom har priserna på begagnade båtar sjunkit de senaste åren. Det gör att allt fler har råd att skaffa båt.

Ett smart sätt att komma igång med båtlivet är att börja i en något mindre skala och sedan, när du nått ökad kunskap, satsa på en större eller mer avancerad båt. Längtar du efter att förverkliga drömmen om en helt ny båt, eller vill du ge dina drömmar ny påfyllning, har du alla möjligheter att nå framgång under årets Allt för sjön.

I år är hallarna fyllda med runt 400 utställare som är redo att visa upp de senaste nyheterna och att dela med sig av sin kunskap. Här kan du ta del av de stora tekniska framstegen som har gjorts de senaste åren för att underlätta både navigering och hantering av båten. 

Det krävs inte någon formell utbildning för att njuta av båt- och skärgårdsliv under fritiden. Ändå är det klokt att skaffa sig en grundutbildning. Kursutbudet är stort och oavsett om du väljer att gå till en kurslokal eller föredrar distans-/självstudier kan du knyta första kontakten under mässan.Utbildning är alltid en investering i både din och din familjs säkerhet och ju säkrare du själv blir, desto tryggare och roligare båtliv får du.

I en del av våra städer är det köer till båtplatserna beroende på båtstorlek. Ett sätt som blir allt mer populärt är att ha båten på en trailer. Då har du också en smidig möjlighet att resa runt till nya farvatten. Ett annat sätt som också har ökat i popularitet är att dela båt eller att gå med i en båtpool.

Välkommen in i sommarvärmen
Kom med oss in i gemenskapen! På Allt för sjön samlas branschens alla experter för att prata båt och båtliv med dig. Se till att skaffa dig den bästa överblicken på marknadens breda utbud av båtar, träffa representanter från utbildningsföretag, föreningar och klubbar. Här hittar du allt från båtvårdsprodukter, tillbehör, drömresor, SUP-brädor och kajaker till lyxkryssare och rena fartmonster. 

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!