batgemenskapen

Missa inte nästa års båtgemenskap

Du möts av hallar till bredden fyllda med allt från segel- och motorbåtar, surfbrädor, kajaker, jollar och vattenskotrar till utrustning, kläder och ny teknik. Passa på att samla de bästa tipsen från proffsen, möt charterbolag och båtuthyrare, prata med representanter från utbildningsföretag, föreningar och klubbar.

Inspirerande, underhållande och lärorikt
I år va båtmässans stora scen för föredrag, seminarierar och filmer flyttad till Water Park-området. På scenen väntade ett digert program, med inspirerande föreläsningar från äventyrare, gör-det-självare, forskare och föreningsliv. Här va platsen att vara på för dig som vill få ny inspiration.

Motorbåtsnyheter
Som vanligt dominerar motorbåtarna och i år blev knappast någon besökare besviken på båtutbudet. Här fanns flera svenska tillverkare på plats, bland annat är det världspremiär för Ryds storsatsning 735 VI, samt Stockholmspremiärer för Nimbus C11 och exklusiva Windy 37 Shamal. Det starka båtproducentlandet Finland visade upp bland annat förnyade Buster XL och XXL, Yamarins nya flaggskepp 88 DC och nya daycruisern 63 DC. Nytt från Finnmaster är daycruisern T6 och bowridermodellen Finnmaster R6. Ryssarna kom på bred front och visade upp en diger samling nya, spännande och ofta prisvärda båtar.

Vind i seglen

Intresset för segling fortsätter att öka och framtidstron är stark. Det märks inte minst genom våra aktiva svenska varv. Hallberg-Rassy kommer med sin nya smarta 40-fotare och Arcona Yachts visar sin välbalanserade familjeseglare Arcona 380. På plats finns även anrika Rosättra varvet med sina Linjett-båtar.

Den kräsne seglaren borde spanat in X4.0 från X-Yachts, som är den andra modellen i en helt ny serie segelbåtar. I B-hallen kan du träffa KSSS som har en stor monter där de berättar om klubbens verksamhet, kommande kappseglingar, träningar och läger.

Grönare båtliv
I strävan mot ett mer miljövänligt båtliv har båtbranschen redan gjort flera framsteg med bland annat inombordare med hybrid eller eldrift. Allt fler utvecklingsprojekt handlar nu om bärplan eller foiling. Nya elbåtsaktörer växer fram på marknaden, så som redan internationellt hyllade svenska X Shore och Candela Speed Boat, som kommer med sin Candela Seven, en elektrisk båt som genom bärplan ”flyger” fram över vågorna med noll utsläpp. 

Klassiska klenoder och modern teknik
Populära Classic Boat Show visar svenska båtrariteter såväl i trä som plast. Temat i år va ”Fritidsbåtslivet från 20-talet till 70-talet”. Bland annat kan du spana in tidstypiska campingbåtar, CG Pettersson-klassiker, många segelbåtar, en raritet till ångbåt och självklart även 1960- och 1970-talens plastklassiker. Ett tjugotal entusiastiska och varmt engagerade föreningar och båtklubbar finns på plats. 

Koll på den nya tekniken
Du som är teknikintresserad har alltid massor att upptäcka på Allt för sjön. Ny teknik och välutvecklade integrerade tekniska helhetslösningar är här för att stanna och förenklar både hanteringen av båten och livet ombord. Dessutom ökar kringservicen och det kommer allt fler olika sätt att äga båt, så som olika båtpooler eller delägaravtal. 

Vill du nå köpstarka stockholmare 2021?
Fyll i Allt för sjöns intresseanmälan nu!