Från vrak till vrålåk

Från vrak till vrålåk

Hamnen.se har gått från dröm till verklighet och renoverat en halvrutten klassiker till ett äkta vrålåk. Efter mer än 400 arbetstimmar är deras Bertram 25 HT som ny. På entrétorget har du chans att träffa Hamnen.se.
Text: Anna Sandgren

Redaktionen mål var satt: att renovera en gammal klassiker med strävan att skapa en modern båt av den. Valet föll på en Bertram 25 HT.

- Bertram har varit något av min drömbåt sedan jag var liten pojke och när jag hittade ett lämpligt objekt lyckades jag övertyga mina kollegor att det var ”världens bästa båt”, berättar Claes Olivecrona på Hamnen.se och den som har genomfört projektet.

Redan från början stod det klart att det skulle krävas en hel del jobb för att få båten fin, men att det var så pass mycket som behövde åtgärdas kom som en överraskning.

- Det har varit lärorikt och självklart bitvis rejält utmanande. Tack vare god planering och projektledning, samt fantastiskt bistånd och hjälp från experter på bland annat Gåshaga Marina och Sune Carlsson båtvarv, har vi lyckats.

Efter slipning, lackning, isättning och installation av ny motor, nya eldragningar, bygge av både badbrygga och instrumentpanel, ny klädsel och styrning med mera, visas nu båten upp på mässans entrétorg. Hamnens redaktion och olika experter inom renovering kommer vara på plats för att svara på frågor och berätta mer om renoveringen.

Köp din biljett till Allt för sjön 7-15 mars 2020 här »