Oskar Kihlborg Maja Tesch

Träffa Skärgårdsstiftelsen på Allt för sjön 2020

Skärgårdsstiftelsens områden är till för dig. Du är välkommen att lägga till i deras naturhamnar, ströva i vackra skogar eller ta ett bastubad på någon av deras öar.

Vad gör Skärgårdsstiftelsen?
Skärgårdsstiftelsens verksamhet är högst skiftande och innefattar allt från att tömma soptunnor och snickra bryggor till att vara en viktig instans i frågor som rör den långsiktiga utvecklingen av skärgården. De har ett fyrtiotal områden att ansvara för och lika många tillsynsmän och naturvårdare som gör jobbet.

Att äga och förvalta 40 naturreservat i Stockholms skärgård, med 20 000 hektar vatten och 12 000 hektar mark, kräver resurser. Som stödjande Skärgårdsvän, med 350 kr per år, bidrar du till att hålla skärgården öppen för alla. 

Skärgårdsstiftelsens ger årligen ut en Områdesguide där de presenterar alla deras områden och naturreservat. Vänmagasinet Stångmärket ger fördjupad information med reportage om stiftelsens arbete. Alla stödjande skärgårdsvänner får en årsbok (vänboken).

Ditt bidrag hjälper oss fortsätta
- Vårda Stockholms skärgård, både över och under ytan.
- Hålla natur- och gästhamnar öppna för dig.
- Ge fortsatta möjligheter till äventyr i Stockholms underbara skärgård. 

I Skärgårdsstiftelsens monter 
I Skärgårdsstiftelsens monter kan du tjuvkika i årets Vänbok och träffa anställda hos Skärgårdsstiftelsen, som du kan prata smultronställen med. I montern får du även ta del av det miljöarbete som pågår både över och under ytan för en hållbar skärgård. 

Ditt stöd är viktigt. Besök Skärgårdsstiftelsen monter (C03:44) och blir en stödjande Skärgårdsvän för 350 kr per år. 

Hållbara Äventyr under Supertorsdagen
Under torsdagskvällen får Skärgårdsstiftelsens vänner möjlighet att delta på Äventyrsevent (18.00-20.00) – Hållbara Äventyr - tillsammans med Oskar Kihlborg och Maja Tesch. 

För Skärgårdsvännerna är detta kostnadsfritt, för övriga kostar det 350 kr. Då blir du skärgårdsvän och får Oskars bok, Skärgården Upp och Ner, på köpet. Under eventet kommer deltagarna få ta del av exklusiva erbjudanden från Skärgårdsstiftelsens olika samarbetspartners. Anmälan sker via: anmalan@skargardsstiftelsen.se