Den sista idioten är inte född

Hitta oss på kartan

Följ med på en inspirerande föreläsning om att stiga av ekorrhjulet och åka till Medelhavet på Europas floder i en 17-fots båt.

”Det kommer aldrig att fungera – och absolut inte med den båten!” Så reagerar omgivningen när Thomas Veber berättar att han tänker åka till Medelhavet på Europas floder och kanaler i en liten orange motorbåt – ja, i storlek ser den nästan ut som den båt som andra seglare har hängande på aktern av deras ”riktiga” segelbåt.

Men Thomas har inte för avsikt att vänta på lottovinsten för att ge sig ut på äventyr. Han tar ledigt från jobbet och ordnar så att familjen kan besöka honom på vägen – vilket tonårssonen också gör. Thomas har en kamera och 25 000 kronor för ett 40 dagars äventyr.

I föreläsningen ”Den siste idioten är inte född än” åker publiken på en resa genom Europa. Stora upplevelser väntar i dalgångarna mellan höga berg och längs de gröna stränderna. Publiken hänger med när Thomas Veber stoppas av den tyska polisen, trotsar den starka strömmen på Rhen och möter en enorm gästfrihet för att till slut äntligen ankra i Medelhavets djupblå vatten.

Föreläsningen bygger på boken ”Den siste idioten är inte född än” och vänder sig till alla som drömmer om att få in lite mer äventyr i sin vardag.

 
Föreläsare: Thomas Veber

 

(Med reservation för ändringar, programmet uppdateras löpande)

Marina Scenen - A06:30