Friluftsfrämjandet är en vital snart 130 år ung organisation

Hitta oss på kartan
Sen starten 1892 har Friluftsfrämjandet jobbat utifrån en tro på att människan mår bra av att vistas i naturen. I starten handlade Äventyren om att upptäcka fjällen. I dag finns Friluftsfrämjandet i hela Sverige, har en bit över 100 000 medlemmar och växer. ”Våra medlemmar kan delta på vandring, klättring, cykling, skridskoåkande och andra äventyr för unga och äldre” berättar Ylva Schöldberg från Friluftsfrämjandets.
 
Friluftsfrämjandets viktigaste resurs
Det enda som slår äventyret är att leda det kan man läsa på Friluftsfrämjandets hemsida. Vi kommer få träffa en av Friluftsfrämjandets 7000 ledare. Hur är det att vara ledare, och hur går det till att ta sin egen passion och kunskap till nästa nivå där du får locka, leda och lära andra?  Några svar får vi under detta pass men också lite tips och råd delas ut.
 
Från okunnig till fullfjädrad
Runt om i landet ordnar Friluftsfrämjandets ideella ledare tusentals äventyr. Men också utbildningar. När du deltar t ex i någon av de paddlingsturer som ordnas anpassas den efter deltagarnas kunskap. Blir du biten så kan du sedan inom Friluftsfrämjandet delta i kurser/utbildningar som gör att du får ut mer av din paddling. Och från äventyr på stilla vatten kan framtidens äventyr vara i ”vilda vatten”. Friluftsfrämjandet berättar mer i detta pass om resan till fullfjädrad.
 
Föreläsare: Ylva Schöldberg, Friluftsfrämjandet

 

(Med reservation för ändringar, programmet uppdateras löpande)

Marina scenen - B02:32