Ny mässperiod

Allt för sjön får ny mässperiod 2020 – nu efter sportlovet!

Traditionsenligt har båtmässan Allt för sjön arrangerats första veckan i mars. Det har inneburit att vår öppning sammanfallit med sista helgen på sportlovet för skolor i Stockholm och Mälardalen. Det vill vi ändra på.

Vi gillar trenden att många rör på sig och spenderar mycket tid med familj och barn, men vi vill förstås att så många som möjligt ska röra sig mot Älvsjö och båtmässan Allt för sjön! Vi inser att sportlov, Vasalopp eller andra stora sportevenemang kan påverka möjligheten att delta, för både utställare och besökare.

Vi har givetvis också lyssnat på alla er i båtbranschen som haft önskemål om att flytta fram mässperioden. Därför har vi gjort en ordentlig genomlysning av Stockholmsmässans kalender flera år framåt i tiden.

Nu har vi skapat förutsättningar för att möjliggöra en förändring, samtidigt som vi enskilda år måste ta hänsyn till när påsken infaller. Och självklart ska vi analysera och utvärdera de förändringar vi gör.

Vår plan:

2020 Beslutad ny mässperiod 6-15 mars, vecka 10/11
2021 Beslutad mässperiod 5-14 mars, vecka 09/10 (tidig påsk)
2022 Möjlig ny mässperiod 11-20 mars, vecka 10/11
2023 Möjlig ny mässperiod 10-19 mars, vecka 10/11

Vår förhoppning är nu att vi tillsammans med er i båtbranschen långsiktigt kan förstärka den viktiga mötes- och marknadsplats som båtmässan Allt för sjön utgör.

I dagarna har vi alla anledning att träffas och prata mer. I monter AG:01 intill entrétorget på väg till utställarmatsalen har vi en egen Allt för sjön-monter som är bemannad kl. 13-15 varje dag.

Välkomna att träffa oss i båtteamet Allt för sjön!

Hanse Thorslund
Projektchef