Classic Boat

Heleneborgs båtklubb firade 100 år på Classic Boat Show

Classic Boat Show är ett givet och efterfrågat inslag på Allt för sjön. I år står Heleneborgs båtklubb i fokus då de firar 100 år och de planerar att presentera en rad rariteter i både trä och plast.

Heleneborgs Båtklubb har sedan starten 1919 haft sin hemmahamn vid Pålsundet vid Långholmen, där hamnområdet begränsas av Långholmsbroarna. De är en ideell förening som har som mål att främja båtlivet lokalt samt att verka för ett gott kamrat- och sjömanskap.

På Classic Boat Show finns alltid nya gamla båtar. Ägarna till de utställda båtarna finns på plats och berättar om sina båtar och deras historia. I Classic Boat-området finns det mycket mer än bara klassiska båtar att njuta av. Classic Bar & Café har blivit en tradition som tillsammans med tusentals tillbehör och Classic Boat Show har lyft C-hallen.

När Heleneborgs båtklubb fyllde 100 år, firade genom att ta in båtklubben i mässhallarna. Där byggdes en hel brygga med vackra båtar som efterliknar den vid Pålsundet. Heleneborgs båtklubb tog med sig 21 vackra klassiker. En av dessa klassiker är Superyachten Loris, läs mer om henne här.