Melanie Staaf

Melanie Staaf

Melanie Staaf, 17 år, är en av Sveriges absolut bästa Wakeboardåkare med både VM-guld från 2017 och SM-guld i bagaget. Hon blev 2018 års tourvinnare av Swedish Wake Park Tour Open Ladies och tog brons under Wakeboard VM i höstas. Under Allt för sjön 2019 är det hon, tillsammans med landslagskompisen Albin Randow, som med kunskap, energi och glädje lär ut wakeboard till alla som vill.

Jag började åka wakeboard redan som 13-åring. Till en början kunde jag ingenting men idag, bara fyra år senare, gör jag volter och snurrar åt alla möjliga håll. 540, som är en kicker, är mitt favorit trick. Under mina fyra år som wakeboard-åkare har jag varit med i väldigt många olika tävlingar, både i Sverige och utomlands!

Jag älskar wakeboarden och den fria känslan man har ute på vattnet! Jag älskar även att lära mig nya saker och att ta åkningen till helt nya nivåer. Att få lära ut och sprida glädjen jag har till wakeboardåkningen är en av de absolut bästa sakerna jag vet.

Följ Melanie på Instagram: @melaniestaaf

Melanie sponsras av: Liquid Force Wakeboards, Nocomply Wakeshop, Ripcurl, Sandbox, Stuntwood och Nocco.

Albin Randow

Albin Randow

Albin Randow är 18 år och redan en av Sveriges absolut bästa Wakeboard-åkare. På bara fem år har han redan två VM-guld, ett VM-silver och ett SM-silver i ryggen. Under Allt för sjön 2019 är det han, tillsammans med landslagskompisen Melanie Staaf, som med kunskap, energi och glädje lär ut wakeboard till alla som vill.

Jag har åkt wakeboard i ca 5 år. Jag började åka 2014 i Västerås Cable Park som öppnade då. Sen dess har jag vart helt fast vid det! De senaste 5 åren har jag hunnit tävla en del runt om i världen, och även coachat en del i Västerås Cable Park. 

Det roliga med wakeboard är att man hela tiden kan lära sig nya grejer och att alla kan vara med oavsett nivå. Både min pappa Tommy och min bror Hugo åker också mycket så det är verkligen en familjesport för oss. 

Följ Albin på Instagram: @albinrandow_

Albin är sponsrad av: Liquid Force Wakeboards, Nocomply Wakeshop, Ripcurl och Nocco