Pröva på i Water Park

Prova på i Water Park

I Water Parks egna hall under Allt för sjön erbjuds du möjligheten att prova på mycket inom vattensport. Hoppa i wakeboard-bindningarna och testa att bli dragen efter vår kabel. Kasta dig på en skimboard i vår skimboard-pool. Balansera på en slackline, paddla omkring på en SUP (Stand Up Paddleboard). Testa våra radiostyrda båtar och mycket, mycket mer. 

Barn under 12 är välkomna att prova på allt roligt i Water Park men det måste ske i sällskap av vuxen. Den som är sugen på att prova hur det är att köra wakeboard måste vara simkunnig.

Här nedanför kan du läsa lite mer om de olika aktiviteterna du kunde prova på i Water Park 2019. 

Prova på Wakeboard i Water Park

Wakeboard är sporten för alla som gillar fart och action. Vanligtvis har man en båt som drar wakeboarden men under Allt för sjön kan du testa sporten inomhus. Med hjälp av Wipe Out Distribution och Nicolai Perdrup kommer alla besökare få prova på att åka wakeboard efter en kabel i vår stora bassäng.

Två av Sveriges bästa wakeboardåkare Melanie Staaf och Albin Randow är på plats och lär alla som vill tips och trix hur man bäst tar sig fram på Wake-brädan.

Läs mer om Albin och Melanie här
Prova på SUP i Water Park

Stand Up Paddleboards (SUP) blir allt vanligare. Användningsområdena för SUP:arna är oändliga och det som började som en variant på vågsurfing har nu utvecklats till både en form av yoga, en möjlighet för fiske och rekreation.

Hos oss har du möjlighet att testa känslan att stå på vattnet och möjligheten att enkelt och lagom snabbt ta sig fram över vågskvalpet.

Testa paddlingsteknik samt olika träningsövningar (fitness och yoga) 

Läs mer om Water Park
Prova på skimboard i Water Park

Skimboarden är en slags surfbräda utan fenor, som används för att glida fram över vattenytan i vattenkanten och för att surfa på de vågor som slår in över stranden. 

I Water Park har vi en egen skimboardpool där den som vill får testa att glida fram över vattnet.


Mer att göra på Allt för sjön
Prova på slackline i Water Park

Har du någonsin undrat hur det känns att balansera på en lina mellan två berg? I Water Park på Allt för sjön kan du inte testa det, men du kan ta första steget genom att prova på att balansera på en Slackline.  

En Slackline är en lina som spänns upp mellan två föremål, vanligtvis två träd, för att sedan balansera på och gå fram över.

De här aktiviteterna kan du ta del av
Prova på Radiostyrda båtar i Water Park

Prova på att köra omkring med en radiostyrd båt i Water Park på Allt för sjön. Vi sätter upp en helt egen pool tillägnad båtarna där alla som är sugna kan testa hur det är att styra en mekanisk båt.

Perfekt för den som älskar båtar och mekanik eller för den som bara är sugen på att prova något nytt.

Läs mer om radiostyrda segelbåtar