Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

aquador

Tre stora trender inför båtsäsongen

Inspireras av säsongens nyheter. Vi har tagit hjälp av vår samarbetspartner Gustav Morin, chefredaktör för Hamnen.se, för att sammanfatta några av de stora trenderna just nu.

 

1. Riktiga kraftpaket

Utombordare blir allt mer populära och de har blivit både större och mer kraftfulla. Samtidigt som plåtbåtar fortsätter att locka båtentusiasterna. Två spännande nyheter kommer från Finska XO Boats, XO DFNDR och XO Cruiser. Medan den senare är en öppen båt med dubbla motorer, som gjord för skönt häng i skärgården, är XO DFNDR laddad med lite mer attityd och anpassad för den aktiva användaren som kör i alla väderförhållanden.

xo boats 

 

 

 

 

 

XO Boats

 

Film från Hamnen.se:

När vi ändå pratar om snabba båtar kan vi också passa på att lyfta fram värstingarnas värsting Cigarette 39, som även den dyker upp på årets Allt för sjön. Kanske har några redan sett den dra förbi i båttävlingen Poker Run?

 

2. Närmare naturen

Att designen kallas för ”Let the nature in” på nya Aquador 35 AQ sammanfattar nästa  trend väldigt bra. Stora glaspartier släpper in ljuset och skapar en känsla av att komma närmare naturen. Hos allt fler tillverkare av båtar som är sju meter och uppåt, med någon slags tak,  ser vi att stolpar och annat plockas bort i möjligaste mån för ännu bättre sikt stiligare design.

aquador 

 

 

 

 

 

Aquador 35

 

3. Nya former och mer komfort

Den rådande internationella trenden med kantigare former håller i sig.
– Det gör att man kan utnyttja utrymmet i båten bättre vilket gör dem mer komfortabla än någonsin. Det är mycket soffor och plats för sköna kuddar, säger Gustav Morin. En båt där man verkligen kan prata om luftig och öppen planlösning är mässnyheten Nordstar 47, som är en av de största serietillverkade båtarna i Finland just nu.

 nordstar

 

 

 

 

 

Nordstar 47

 

Den 4 mars slår portarna upp för Nordens populäraste båtmässa Allt för sjön på i Älvsjö. Här samlas båtar och kringutrustning för alla som är sugna på att kickstarta båtsäsongen, och det finns en hel del spännande nyheter på marknaden. Köp biljetter här »