She Captain Anna Sandgren & Anna Mourou Lange

Välkommen till She Captain 11 mars

Söndagen den 11 mars öppnas dörrarna till en stor kunskaps- och inspirationsdag på Allt för Sjön! Kom och få kunskap om skärgård, båtliv, segling och motorbåtar, från nybörjare till super proffs. Lyssna till fängslande berättelser från sjön och få konkreta tips som tar dig vidare i dina båtdrömmar och ditt båtliv, allt kryddat med inslag av live musik och ande överraskningar. Framförallt, kom och träffa andra båtkvinnor och inspireras av alla som redan gör det där vi vill kunna. En Kick ass Meet up med andra ord!

Tid:
Söndag 11 mars kl. 10.00.
Vi öppnar dörrarna klockan 10.00 och vid 11.00 startar scenprogrammet Kick ass Meet Up. Mer information om medverkande inspiratörer och plats på mässan kommer snart.

Biljetter:
380 kr som inkluderar tillträde till eventet, lunchwrap med kaffe + dryck.
310 kr som inkluderar tillträde till eventet.

Med She Captain-biljetten kan du även besöka Allt för sjön den 8 mars. Då finns She Captain på plats tillsammans med en av sina samarbetspartners Dream Yacht Charter och bjuder på eftermiddagsbubbel.

Köp din biljett till She Captain här »

Det här är She Captain:
Upplägget är som en fartfylld talkshow med livemusik och spännande gäster. Tillsammans djupdyker gästerna i olika ämnen där de delar med sig av sin kunskap. Kom och lär dig mer om:

  • Vår- och höstfix - vad behöver du göra och vad kan du strunta i?
  • Öar och skärgård - platser att besöka och oupptäckta pärlor. 
  • Prylar och utrustning - vi reder ut begreppen.
  • Manövrering och segeltrim - få tipsen hur du enkelt lägger till.
  • Köpa, sälja, hyra båt - det här ska du tänka på vid båtköp, så här maxar du sitt säljpris och så här funkar det att hyra båt i Sverige och andra länder.

På scen
På scen kommer ni få träffa nya och bekanta ansikten såsom Anna Sandgren, den välkända båtjournalisten med passion för motorbåtar, Karin Åslund som själv tog kommandot över sin båt, syskonen Ulrika Jernberg och Sanna Lindén som kan skärgården som sin innerficka, långseglaren Lina Lindenau som besöker Sverige mitt i sin jorden-runt-segling, Louise Mörling Otero som precis upptäckt båtlivet och friheten i att själv hantera båten.

På scen finns även artisten Elinda, Linda Frithiof, som är aktuell med nya singeln Superwoman.

Dagens konferencier Anna Mourou ser till att det blir fart, fläkt och en massa skratt när Kick ass Meet up tar plats på mässan.

Engagera kvinnor nyfikna på båtliv

– Vi ville i år verkligen göra något specifikt för att engagera kvinnor som är aktiva på sjön och de som är nyfikna på båtlivet. Att få till ett samarbete med det nystartade fartfyllda nätverket She Captain, som så snabbt blivit otroligt populära, kändes helt perfekt. Deras kunskap och engagemang är precis vad den här mässan behöver, säger Catarina Oscarsson, projektledare för Allt för Sjön.
 
Nätverket She Captain verkar för att ladda fler kvinnor med kunskap, mod och jävlaranamma som gör dem friare i sitt önskade båtliv.
De arrangerar eskaders, håller peppträffar, utbildningar och föreläsningar. De vill synliggöra de kvinnor som redan gör för att inspirera fler till frihet på sjön, vara bekväm att ge sig ut på sjön med en besättning som kan mindre än sig själv.
 
– På sjön är det i alldeles för stor utsträckning fortfarande männen som kör båten, lägger till, tänder grillen, köper prylarna och meckar. Och kvinnor tror i alldeles för stor utsträckning att allt det där är svårt, besvärligt eller tråkigt. Inget av det stämmer, säger Anna Mourou, grundare av She Captain. Tänk va skönt det är att lämna barnen hemma en dag och helt gå upp i båtfix och avslappnande kroppsarbete. Eller åka ut med kompisarna över helgen. Mer sådana upplevelser vill vi ge alla She Captains. och just inspirera till under vår Kick ass Meet Up.

Kunskap och inspiration för alla som drömmer om båtliv
 
Söndagen den 11 mars kommer ge besökarna kunskap och inspiration i flera ämnen. Ett tillfälle för alla som drömmer om båtlivet till dem som kanske redan äger en motorbåt eller segelbåt, är kappseglare eller fritidsseglare. Det kommer vara kvinnliga båtprofiler på scen och kunskap varvas med inspiration, diskussioner, musik och skoj.
 
– Vi har lagt upp det som en halvdag så man hinner besöka mässan också. Vi vet att många kvinnor inte går på mässan för det är så stort fokus på prylar som man inte är intresserad av. Kvinnor uttrycker en större nyfikenhet för mer kunskap. Man vill lära sig saker, få större förståelse, inspireras och höra starka berättelser. Så detta var vad vi vill ge. Och samtidigt samla ett riktigt stort gäng för att också få känna på hur många vi faktiskt är som delar detta intresse. Man är ju annars rätt ensam när man väl är ute på sjön, säger Anna Mourou med ett skratt.

Info om nätverket: www.shecaptain.se

Köp din biljett till She Captain här » 

 

She captain