Sandro visar upp sina sköna wakeboard-trick

Nyfiken på wakeboard? Då när du välkommen till Allt För Sjön på Stockholmsmässan där wakeboard är en av flera vattensporter som visas upp i vår specialbyggda bassäng, som dessutom kommer att ha Sveriges första ”inomhuskabel” för wakeboard.

 

En av de duktiga wakeboardåkarna du kommer att få möta där är Sandro Furtado Brlenic – en av Sveriges allra bästa med många pallplatser på sitt cv, både i Sverige och internationellt. Sandro är 18 år och går på Riksidrottsgymnasiet i Fagersta med inriktning på just wakeboard.

 

– Jag var nio år när jag testade wakeboard första gången, i en kabelpark bara några hundra meter från min familjs fritidshus på ön Krk i Kroatien, berättar Sandro och fortsätter:

 

– Efter det ville jag bara åka mer och mer och träna hela tiden. När jag fyllde 10 fick jag min första wakeboard i present av min pappa och blev såklart jätteglad!

 

Intresset och entusiasmen för wakeboard har hållit i sig för Sandros del. Han är sedan länge med i svenska landslaget och har hunnit tävla på alla världens kontinenter utom i Australien.

 

– Jag var med i mitt första EM, i Toulouse, när jag bara var 12 år. Nu har jag vunnit junior-SM tre gånger, och mitt bästa resultat internationellt är en tredjeplats i VM i Filippinerna 2016, i kategorin ”Open Men”.

 

Vad är det som är så speciellt med just wakeboard?

 

– För mig är det gemenskapen och vännerna. Alla som åker wakeboard är så snälla och prestigelösa, och man lär sig olika tricks av varandra. Ett av mina favorittrick heter KGB5, en framåtvolt med ett och ett halvt varva snurr!

 

Vilka förväntningar har du inför Allt För sjön?

 

– Jag har besökt på Allt För Sjön varje år, så länge jag minns. Det är kul med alla aktiviteter man kan prova, det finns allt en massa nya grejer att se och uppleva. Och det var på mässan jag första fick kontakt med min huvudsponsor SkiMarine, som har hjälpt mig att komma iväg på många tävlingar och träningsresor utomlands. Just nu jobbar jag med dem inför öppnandet av en ny kabelanläggning söder om Stockholm som SkiMarine ska driva, och som kommer att bli min nya ”hemkabel”.