Eira: "Vill peppa fler tjejer till sporten"

 

 Wakeboard är en av vattensporterna som både visas upp och som besökarna kan prova på i Waterpark under Allt för Sjön. 17-åriga Eira Jansson från Vaxholm, som trots sin unga ålder är en erfaren och välmeriterad wakeboardåkare, kommer att finnas på plats hela veckan.

 

– Jag ska visa upp hur wakeboard går till och olika tricks man kan göra, men även lära ut hur man gör under de prova på-tillfällen som ges. Målet är att peppa folk att testa och våga åka wakeboard, berättar Eira.

 

När började du åka wakeboard?

 

– Som tioåring, men jag har åkt vattenskidor sedan jag var sju. För tillfället går jag på riksidrottsgymnasiet i Fagersta med just wakeboard-inriktning.

Är det många tjejer som åker wakeboard?

 

– När jag var på tävlingar för ett par år sedan var jag ofta den enda tjejen, men vi blir allt fler tjejer inom sporten och jag hoppas kunna hjälpa till att peppa andra tjejer så att vi snart blir lika många som killarna!

 

Kan du förklara vad det är som är så kul och speciellt med wakeboard?

 

  Det är nog att de är en vattensport som passar alla oavsett ålder och nivå, och som skapar gemenskap. Framför allt är wakeboard roligt eftersom man kan göra sin egen grej och utforma sig egen stil.

 

Köp biljett här